De locatie van het centrum

DSC02499

Omgeving

Het centrum bevindt zich in een klein dorpje, Hodister, in de bosrijke regio van La Roche-en- Ardenne. Er zijn mooie bossen op wandelafstand en er zijn veel outdoor activiteiten in de buurt. Op ons terrein staan twee, losstaande gebouwen. Eén van de gebouwen wordt gebruikt door het kernteam van Feros. Het tweede gebouw is onze trainingsruimte. 

De trainingsruimte

Op de begane grond van de trainingsruimte vind je de ingang, een slaapzaal en één opslag ruimte. De trainingszaal bevindt zich op de tweede verdieping. Afhankelijk van het weer en de inhoud van de training kunnen een deel van onze sessies doorgaan in het bos, op een half uur stappen van het dorp

trainszaal2
DSC04226

De tuin

In de tuin staat een yurt met zes slaapplaatsen, een composttoilet en een waskotje, waar je je met koud water kunt wassen. Op termijn bouwen we een zonne-douche. De keuken bevindt zich op de begane grond van het huis. Afhankelijk van het weer eten we in de living van het huis of in de tuin. 

Slaapgelegenheid

De slaapzalen hebben elk ruimte voor 6 personen, dus 12 in totaal. In overleg kan onze totale slaap capaciteit verder opgetrokken worden, contacteer ons voor meer informatie. Op verzoek kan een van de slaapzalen gereserveerd worden voor vrouwen, transgender, non-binair en intersex personen. Feros is een transinclusief project en we vertrouwen dat deelnemers zelf de kamer kiezen die voor hen past. In overleg kun je ook kamperen in de tuin. 

DSC06380
harvest

Maaltijden

Tijdens trainingen en activiteiten voorzien we drie veganistische maaltijden per dag, met vegetarische opties bij het ontbijt. Al het eten is biologisch en zo lokaal mogelijk. We voorzien enkel water, kruidenthee en zelfgemaakte siroop of kombucha. Tussendoor zijn er vers brood of cake en noten en/of fruit. Als je graag zwarte thee of koffie drinkt of behoefte hebt aan andere snacks, breng je die best zelf mee.

De richtlijnen van het centrum