Kernteam

Robin van Dongen

die / hen of hij / hem

Houdt van: chocolade, lijstjes maken, kickboxen, schrijven, dansen, bomen, rituelen, meditatie, alpacas, paars, body-work en directe actie.

Activist, reiziger, idealist

Robin heeft zich als activist op verschillende thema’s gefocust, waaronder kraken, feminisme, het Vlaamse bosbeleid en een campagne tegen steenkoolgas in Limburg. De laatste jaren is hun focus verlegd naar trainings- en facilitatiewerk. Op deze manier ondersteunt Robin groepen en individuen om op een meer duurzame en transformatieve manier aan sociale verandering te werken. Robins brengt veel enthousiasme, passie en intuitie in hun werk en geniet het meest van methodieken waarbij deelnemers worden uitgenodigd om niet enkel hun hoofd, maar ook hun handen en hart te gebruiken.

Simon Stappers

Hij / Hem

Is betrokken geweest in een aantal grassroots acties en campagnes, zoals de klimaatactiekampen in Antwerpen, Leuven en Luik alsook verschillende bosbezettingen in België en Duitsland. Hij heeft gewerkt aan een sociaal centrum in een kraakpand. In dit project biedt hij voor de trainingen vooral een ondersteunende rol met koken en een luisterend oor. Simon houdt van werken met zijn handen, meditatie, kickboxen, websites maken, dansen in de regen, rustige wandelingen en bordspelen.

Sophie Vandenkerchove

Zij / haar

Sophie groeide op in de Ardennen, waar ze een diepe liefde voor de wilde natuur ontwikkelde. Als jongere nam ze deel aan het Wereldkamp, dat haar vormde voor het leven. Daarna was ze jarenlang actief als klimaatactiviste, en kwam later via haar opleiding als moraalfilosofe in contact met het Zenboeddhisme, waar ze veel inspiratie uit haalde voor haar verdere werk. Ze volgde een opleiding in de Spirituele Ecologie en verdiepte zich in Joanna Macy’s Work that Reconnects en de diepe ecologie. Tijdens haar verblijven in Berlijn en Brussel maakte ze veelvuldig ervaring met de transitiebeweging en het netwerk van de korte keten. Later startte ze PermaSource, een interspirituele permacultuurtuin in Molenbeek. Tegenwoordig verkent ze het belang van ceremonies, natuurrituelen en wilde vrouwelijkheid. Afgelopen zomer volgde ze een intensieve training in Vision Quest begeleiding in California.

Stuurgroep

Shenna

Zij / Haar

Een queer, persoon van kleur geïnteresseerd in het oogsten en weven van collectieve wijsheid, popular education, organiseren, veerkrachtig activisme, intersectionaliteit, enz. 

Voedzame cirkelgesprekken, traditionele geneeskunde, kunst, muziek, de kracht van het universum en de mensen. Deze helpen mij om mijn krijgers-geest aan te boren om solidariteit te bevorderen en anti-onderdrukking werk te doen.

Fan van de honingdassen, de maan, verandering spelers, en zelfverdediging vechtsporten.

Laure

She / HER

Filmmaker als ze kan, onderzoeker, activist, facilitator… Laure’s reis maakt elke fan van rechte en goed getekende lijnen verbijsterd. Er is al veel tijd doorgebracht in groepen die vechten voor Klimaatrechtvaardigheid, maar niet alleen. Er zijn workshops, met het plezier van het delen en ontdekken van creatieve hulpmiddelen. Er is ook de wil dat veel dingen veranderen, door zich collectief te organiseren en aandacht te besteden aan het dagelijks leven. En dan zijn er, vooral, veel vragen.

Guillaume

---

Brusselse activist en militant betrokken bij verschillende parallelle projecten: preventie van geweld, animaties met kinderen, Support & Recovery team…


Ervaring met zowel directe actie, opleidingen als reflectie en heeft al bijgedragen aan het faciliteren van opleidingen zoals die van Support & Recovery. Het ontwikkelen van diverse ervaringen op het gebied van facilitatie, organisatie, onderdrukking en groepsdynamiek.


Een van hun benaderingen: emotionele veerkracht en het opvolgen van hoge stress gebeurtenissen.

Luis

X

Joviaal en sociaal mens. Activist in zijn vrije tijd op elke vraag, situatie van onrechtvaardigheid. Voornamelijk anti-militaristisch en/of pacifistisch. Werk bij Agir pour la paix als een multi-geschoolde werknemer, maar vooral betrokken bij de opleiding voor sociale transformatie. Zeer gehecht aan popular education als instrument voor individuele en collectieve ontplooiing.